dimecres, 3 de març del 2010

LA JORNADA DEL 28-F

La participació en les consultes per la independència convocades el passat 28 de febrer a 80 municipis catalans es va situar en el 21%, el que suposa 62.270 vots més.

El creixement de l’ independentisme no s’atura, i si afegim a les votacions del 28-F les dades de les anteriors del 13-D i 13-S, ja són 247 els municipis catalans que han celebrat consultes sobre la independència, un 26% dels pobles catalans. S’han pronunciat a les urnes 255.000 ciutadans, dels quals, una aclaparadora majoria del 93.7% (un 25% del cens) s’ha posicionat a favor de l’estat propi. Segons la Coordinadora Nacional, aquest percentatge a favor del sí supera el suport polític que reben de la ciutadania qualsevol de les formacions polítiques catalanes. Si l’autodeterminació fos un partit, seria el primer.

En relació a la jornada del 28-F, el desens de participació (en les consultes del 13 de desembre votà un 27.5 %) es deu a la pressió mediàtica espanyola, segons la Coordinadora. En el Vendrell, la ciutat amb més habitants de la jornada, la participació no superà el 8 %. En canvi, a Molins de Rei, la segona ciutat, se superà el 20 %. I és que les realitats sociològiques i territorials són importants. A La Nou de Berguedà votà el 56 % dels ciutadans amb dret a vot en la consulta, i diverses poblacions com Rupit, Boadella, Vilaplana, Carme o Xerta, a les Terres de l’Ebre, superaren el 40 %.

S’esperona a tots els municipis que celebraran la consulta el 25 d’abril, en la qual participaran ciutats importants, a mobilitzar el màxim de ciutadans possibles.

Veure detall dels resultats