dimarts, 12 de desembre del 2017

HEM OMPLERT BRUSSEL.LES - 7D 2017

45.000 persones segons la Policia local de Brussel·les, 60.000 segon la Policia Federal i 90.000 segons la CNN,,.... molts i molts érem a la marxa ““Europe Wake Up. Democracy for Catalonia“,” organitzada per ANC, Òmnium i la iniciativa popular “Omplim Brussel·les". Tots vàrem fer al menys 2500 km per ser el dia 7 de desembre al Parc del Cinquantenari a les 11 del matí al ben mig de la capital d’Europa, Brussel·les.


L’èxit de la manifestació va desbordar totes les expectatives, fins hi tot la policia va haver de modificar a l'últim moment el recorregut inicial, èssent la manifestació més gran  convocada a Brussel·les per gent de fora del país.

Estelades ondejant com mai pel vent, gorres i bufandes grogues, llaços recordant que tenim presos polítics, pancartes de tots el tamanys amb missatges reivindicatius cap a Europa,... tot es va passejar pels carrers de Brussel.les, passant per davent de les seus
 de la Comissió Europea, el Consell i l’Eurocambra.


Brussel·les era groga el dia 7 però també els dies anteriors i posteriors; a tot arreu (bars, restaurants, llocs emblemàtics de Brussel·les,...) trobaves catalans que et feien dubtar si érem tant lluny o érem a Catalunya.


                                                  




El vicepresident de l’ANC, 
Agustí Alcoberro, ha demanat que Europa “modifiqui la seva actitud” i forci l’Estat espanyol a iniciar el “diàleg polític” que ha de conduir a la “consolidació de la República“. També va assegurar que la bandera europea tindrà “aviat” una nova estrella que serà “groga“, en referència al color que simbolitza la reivindicació perquè els “presos polítics” surtin de la presó i el Govern destituït torni a Catalunya.

Gràcies per ser allà! Gràcies a tots tenim imatges tant espectaculars! Gràcies per reivindicar que els catalans volem: Democràcia, Respecte, Diàleg, Llibertat d'Expressió, Justícia, Drets Humans i Diversitat