dilluns, 23 de juliol del 2012

Salt cus una estelada popular

Salt per la Independència, l’Assemblea territorial a Salt de l’Assemblea Nacional Catalana, confecciona una gran estelada col.laborativa al llarg de tota la jornada de dissabte. 

Amb aquest acte, Salt per la Independència va reunir al Passeig Ciutat de Girona de Salt, un gran nombre d’entitats saltenques que van voler col.laborar desinteressadament en la jornada oferint al nombrós públic lectures d’escrits literaris, música i ball. Al matí van participar llegint texts i poemes catalanistes, l'ex-alcalde Salvador Sunyer, la Dolors Cabratosa, en Miquel Casellas, en Josep Pasqual, en Rafael Riera, la Carme Torrent, la Maria Carbó, la Rosa Mª Oliveres i en Josep Martínez que va realitzar un manifest especial per a la jornada. A la tarda vam tenir la col·laboració el pastisser i defensor de la ciutadania Miquel Brugués que ens va delectar amb una sessió de música en viu, també van compartir la seva música amb nosaltres, la cantant saltenca Lídia Torrejón i el seu grup, i de fer ballar a la gent se'n van encarregar el Safareig Teatre i Kinbédeball. El final de jornada la van amenitzar els Diables d'en Pere Botero amb el seu foc. Durant tot el dia mentre es feien totes aquestes actuacions, una gran estelada era cosida a partir de diferents talls que tothom qui ho desitjava anava comprant i personalitzant en forma de missatges, signatures i frases a favor d’una Catalunya lliure.


L’Assemblea de Salt lluirà aquesta estelada durant la manifestació de l’11 de setembre d’enguany a Barcelona i té previst de penjar-la esporàdicament en alguns edificis emblemàtics del municipi, com ara l’església de Sant Cugat o l’edifici de Les Bernardes.