Unes 150 persones, entre les quals representants d'una vintena d'entitats, van assistir a l'assemblea a l'Auditori de la Factoria Cultural Coma-Cros
Per l'assistència de públic, no hi ha dubte que Salt Decideix va començar amb bon peu el camí que ha de portar a la celebració de la consulta per la independència de Catalunya a Salt els pròxims mesos. Al final de l'acte s'havien aconseguit ja algunes donacions econòmiques, oferiment de locals i moltes adhesions, entre elles les de 51 nous voluntaris, que s'afegeixen a la trentena que ja hi havia. En total, ja n'hi ha uns vuitanta, tot just la meitat dels que calen per dur a terme la consulta. A l'assemblea també hi van anar representants d'ERC, les CUP, CDC i Òmnium Cultural del Gironès.
Per Salt Decideix van parlar Ferran Burch, Marta Guillaumes, Rafael Sala i Xavier Vilardell, portaveus i coordinadors, que van exposar als assistents el procés de constitució de la coordinadora, el nombre de subcomissions, les seves funcions i els responsables de cadascuna d'elles. Van esperonar els assistents a participar en l'organització de la consulta i a implicar-se activament per fer-ne difusió i assolir la màxima participació possible, que és el principal repte. En aquest sentit, Burch va assenyalar que arribar a un 20% seria un èxit, tenint en compte que les eleccions amb més participació a Salt són les municipals, que en les últimes van tenir el 55%
.
Per part de la coordinadora nacional, van venir Elisenda Romeu i Uriel Bertran, que van destacar que només la mobilització que s'ha aconseguit fins ara a nivell de país, ja és importantíssima, i que Salt n'era un bon exemple. També van animar les entitats a demanar locals a l'Ajuntament i van deixar ben clar que això no té res d'il·legal. Van lamentar que les institucions del país no donin suport a les consultes, que van contraposar a la supervisió internacional que hi haurà amb la presència d'observadors.
Bertran va anar més enllà en la participació desitjable, que va xifrar en un 30%. Per això va esmentar que cal fer servir eines com un porta a porta exhaustiu i urnes mòbils formalment constituïdes que abans del dia de la consulta ja treballin per aconseguir vots dels que no podran anar a votar. També va alertar de la campanya contrària dels mitjans de comunicació espanyols.
Altres aspectes de la consulta que van destacar va ser la unitat de la pregunta, per a globalitzar el procés i el dret a vot dels majors de setze anys i de tots els empadronats als municipis on es faci la consulta, inclosos els nouvinguts. Aquest fet a Salt té una rellevància especial per la seva estructura demogràfica, com van assenyalar els representants de la coordinadora nacional. Bertran també va dir que es podrien fer consultes en poblacions de les Illes, el País Valencià i la Catalunya Nord.
De les aproximadament 150 consultes que hi ha previstes pel 13 de desembre, una bona part seran en poblacions de les comarques gironines. Amb l'entrada de capitals com Girona i altres poblacions grans, al final del procés el nombre de votants superarà la població d'alguns estats de la Unió Europea.