dimecres, 31 de juliol del 2019

EL PODER DE LA GENT

SALT, 27-07-2019
L’Any 1949, l’Abat Escarré va dir als joves “Feu pàtria i no feu política.” un d’aquells xicots que l’escoltaven li preguntà : “Quina és la diferència?” i l’abat respongué: “Notareu que feu política quan us dividiu”. 
En aquests moments la política es mou com remolins de vent, i encara no sabem cap on girarà. Nosaltres, la gent, necessitem que escoltin la nostra veu perquè la indiferència és el pas mort de la història.La voluntat de la gent  té més possibilitats que cap altre voluntat. El “congreso” espanyol va fer tot el possible i més, per evitar que LA GENT D’UN POBLE DECIDÍS SOBRE LA SEVA VOLUNTAT. Tothom sap com va acabar. La constitució escrita en pedra va silenciar/ofegar les nostres voluntats.  Catalunya és un país amb consciència històrica, i és per aquest motiu (i d’altres molt poderosos) que ens volen sotmesos amb negociacions autonòmiques i sempre sota les ordres de l’imperi unionista. La gent no ha fallat mai.  Hem fet cadenes humanes, hem fet  senyeres a la diagonal, hem fet vies lliures. Hem fet manifestacions arreu de Catalunya a ple sol o sota la pluja. Hem fet botifarrades, concerts de llibertat, cantates. Hem anat a votacions que en diuen il·legals. Hem aguantat cops  de porres i humiliacions. Hem fet 11 de setembres amb milers de gent al carrer. Hem tallat autopistes, hem fet ponts, ens hem trobat a  les hores i al  llocs que ens han dit. Hem penjat milers d’estelades i de llaços arreu del país. Hem pintat parets, i hem vestit balcons de groc. Hem penjat pancartes per totes bandes. Hem fet milers de quilòmetres en avió, en tren, en autobús, en cotxe propi i amb totes les despeses a càrrec nostre. Hem deixat la nostra vida quotidiana per ajudar i estar on ens demanaven. Hem anat Barcelona, a Brussel·les, a Madrid, a Estrasburg...  i allà on ha calgut. Hem anat a cursos, a mítings, a mobilitzacions, a mil i una reunions i a entorns de presons. Hem  escrit i llegit manifestos que omplirien un llibre. I tot això ho fem pel nostre país, perquè l’estimem i el volem SOBIRÀ.  I des d’aquí diem que ho seguirem fent. 
Polítics catalans: No entenem ni volem entendre les vostres divisions, ni  pactes amb estranyes parelles(és a dir,amb aquells qui precisament, són els dirigents de la repressió!)  Els veïns del costat brinden a la salut de les vostres desavinences i de la seva unitat. Catalunya necessita urgentment polítics que escoltin el clam de la gent, que pensin en aquest gran potencial que som la gent. Aprofiteu abans no ens cansem d’escoltar les vostres baralles pròpies d’adolescents consentits i malcriats. Deixeu-nos dir que no us mereixeu el PODER que us hem donat. QUÈ ESTEU FENT?  No serà que ja convé tenir-nos entretinguts i dividits? On és el respecte pels nostres anhels? On és la unitat política que el poble clama als quatre vents?
Mentre el poble es mou, vosaltres calleu amb silencis sospitosos i baralles vergonyoses. Mentrestant, els presos polítics s’ho miren des de les finestres de les seves cel·les on només poden veure un horitzó poc esperançador. Diem amb veu ben alta que EL PODER DELS GOVERNANTS DEPÈN DE LA GENT, i NOSALTRES, NO VOLEM LES ENGRUNES, VOLEM EL PA SENCER. 
La junta d’ANC SALT