diumenge, 11 de novembre del 2018

PRIMÀRIES SALT


L'ANC impulsa al municipi de Salt un sistema de primàries que ha de permetre garantir que l'independentisme mantingui l'alcaldia del municipi.

El vot a Ciutadants ha crescut molt a Salt des de les últimes eleccions i, junt amb el fet  que a les eleccions municipals pot guanyar la formació més votada encara que no aconsegueixi la majoria, l'ANC de Salt creu que un procés de primàries és la millor manera de guanyar l'Ajuntament Republicà al nostre municipi.

Per l'ANC la fórmula ideal seria que els partits polítics configuressin junts aquesta llista, però davant d'algunes negatives, creiem que s'ha de continuar impulsant aquestes primàries perquè la República Catalana ha de néixer més participativa i per continuar demanant la llista única que agrupi els partits polítics i a la societat civil mobilitzada a favor de la independència.

Si l'independentisme manté l'alcaldia, Salt podrà continuar donant suport al Parlament, al Govern de la Generalitat i a les mobilitzacions al carrer.

No es pretén competir amb els partits; es pretén concentrar la gent en una candidatura única on el candidat i la totalitat de la llista sigui escollida per la ciudadania amb les mateixes oportunitats que els altres candidats dels partits polítics. Cada candidat es presenta amb un programa de govern que es confeccionarà en funció de la llista escollida entre tots.

No hi ha res més democràtic que escollir nosaltres els nostres representants, és la democràcia directa, i l'ANC de Salt vol treballar per empoderar-la. 

Els pròxims passos que donarem seran:
1.- Reunió de presentació Primàries Salt (en preu publicarem dia i hora)
2.- Creació de comissions que pretenen donar l'impuls a les primàries.

Com pots participar?:
Pots escollir entre dues opcions:

a) Com a votant --> si estàs empadronat al municipi de Salt, t'has de inscriure a www.primariescatalunya.cat i triar l'opció "registra't com a votant". Si Primàries Salt aconsegueix completar la llista de candidats podràs participar a partir del 19 de gener en l'elecció de la configuració de la llista que anirà a les eleccions municipals del maig. T'anirem informant dels passos a seguir.

b) Com a candidat elegible --> Apunta't a www.primariescatalunya.cat a l'opció "M'inscric com a candidat/a". Comença a preparar la teva candidatura que es presentarà el 18 de desembre i si necessites recursos o assessorament dirigeix-te a salt@assemblea.cat

Beneficia't de les Primàries

Apoderament ciutadà: la ciutadania tria, la ciutadania n'és la protagonista
Renovació: Procés obert a tothom i decidit entre totes i tots
Transversalitat: Una llista transversal per un objectiu comú.
Increment de les opcions de guanyar: Agrupem el vot independentista i guanyem l'alcaldia
Assegurar el mandat republicà