diumenge, 15 de novembre del 2015

RESPOSTA REFUTACIÓ 11



Independència? No perquè sortirem d'Europa!

  • No hi ha cap antecedent que ho faci pensar. Hi ha moltes raons perquè continuem a Europa. Davant la possible independència d'Escòcia, la UE tenia preparat un mecanisme de continuïtat. Sap quants interessos tenen els països europeus a Catalunya? Per això no permetrien que en quedés fora. Catalunya té més bones condicions que molts països que avui formen part d'Europa. És un contribuent net. No hi ha res que justifiqui que hagi de sortir, i hi ha moltes coses a favor que hi continuï. No hi haurà cap problema.

  • Sap quin país seria el primer interessat que Catalunya continués a Europa? Seria Espanya. El 70 % del tràfic ferroviari i per carretera cap a Europa passa per Catalunya. Com reaccionarien els exportadors que haguessin d'aturar-se a les duanes o desviar-se cap a Irun? No té cap sentit. Són amenaces per a espantar, però sense cap fonament objectiu. Europa ja té preparats mecanismes de continuïtat perquè té molt interès a no perdre una de les seves zones més dinàmiques.

  • Si li preocupa que la Catalunya independent surti d'Europa, pot descartar aquest temor. Si li interessa gaudir d'un nivell més alt de benestar, li interessa la independència de Catalunya, perquè viurà millor i continuarà a Europa. Vostè decideix!