diumenge, 18 d’abril de 2010

Alex Salmond i la consulta del 25A

Una delegació de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència s’ha reunit aquesta tarda amb el Primer Ministre d’Escòcia, el Sr. Alex Salmond, per explicar-li la Consulta del 25A i la Iniciativa Popular per convocar un Referèndum oficial sobre la independència de la Nació Catalana. A més, la Coordinadora ha pogut conèixer de primera mà  l’estratègia d’Escòcia per convocar el seu referèndum d’autodeterminació.

La delegació de la Coordinadora Nacional ha estat formada per la responsable de relacions internacionals, Anna Arqué, i per Marc Gafarot, membre de la Coordinadora.

La Coordinadora s’ha pogut reunir també amb el Ministre d’Indústria, Energia i Turisme del govern escocès, el Sr. Jim Mather, que ha declarat als mitjans de comunicació que " El procés de la Consulta sobre la Independencia és contagiós dins de Catalunya però també  fora de les fronteres de Catalunya". "Genuïna, total i plena admiració per a la gent, el poble de Catalunya, per posar-se dempeus i fer possible aquest procés".

També han volgut trobar-se amb la delegació de la Coordinadora un destacat grup de diputats de l’SNP com  Linda Fabiani, Kenneth Gibson, Stuart McMillan, Sandra White, Michael Matheson, Bill Wilson, Alaistair Allan i Bill Kidd.  Bill Kidd ha volgut explicitar el seu suport a la Consulta i ha declarat que: "El dret d'Autodeterminació és un dret fonamental i dono total suport al poble català que està portant a terme aquest procés de la Consulta sobre la independència"

Finalment, la Coordinadora Nacional ha pogut parlar també amb  Neil Mitchison,  cap de la oficina de la Comissió Europea a Escòcia. En aquesta darrera reunió s’ha parlat de la citizen's iniciative del tractat de Lisboa i del progrés que aquesta iniciativa està aconseguint.

La Coordinadora Nacional valora aquesta trobada com un èxit de la capacitat de la Consulta per internacionalitzar el procés de Catalunya cap a l’exercici del dret a l’autodeterminació i anima tots els catalans i les catalanes a participar massivament en la Consulta del 25A.