dijous, 31 de desembre del 2009

Ramón Torramadé escriu per Salt Decideix

El fill adoptiu de Salt, Ramón Torramadé s'implica en el referèndum i dedica unes paraules que aquí fem públiques

SALT DECIDEIX, CAL EMPENYER

Catalunya fins ara no s’ha fet sentir prou; serà perquè als nostres governants els ha faltat decisió i potser també perquè el poble no els ha manat la pressa. Amb tot, hem d’explicar-nos per no aixecar falses expectatives. Aquestes votacions que s’estan endegant a nivell de mols pobles del país no són per anar directament a la independència com llegeixes en alguns articles d’opinió, són un toc d’atenció als nostres parlamentaris perquè s’adonin que el poble ja està cansat de tanta submissió al poder centralista i encarin un referèndum promptament. Ja n’hi ha prou de ser espoliats i a més ser tractats de lladres. Aquesta vegada hem d’estar atents i pujar al tren ja que l’oportunitat actual, de demostrar que n’estem tips, no la podem desaprofitar. Si Arenys de Munt va ser la guspira que ha remogut pensaments i voluntats, ara podem demostrar que som més dels que el poder central voldria i podem intentar amb la serietat responsable d’un poble en consens, anar buscant la manera de situar-nos en el mapa mundial amb nom propi.

Arriba un moment que s’ha de dir prou. Sí els polítics governants no reaccionen, ha de ser el poble el que ha d’intentar trobar el diàleg necessari entre totes les opinions dels veïns de Catalunya i dic veïns de Catalunya perquè des del centralisme no distingeixen el lloc de naixement, sinó que tots els ciutadans residents en sortim afectats com també és el nostre cas a Salt. I com s’ha de fer? Tant senzill com consultar-ho a la població. Una proposta tan escaient que espanta al poder centralista; però, ha arribat l’hora de fer sentir l’opressió que patim, tant econòmica com cultural.
Només parlen de la Constitució però, dels punts que els interessa. On és la llibertat d’expressió que també figura en la Carta Magna? Doncs, aprofitem-ho per a desemmascarar algunes actituds que ens voldrien veure calladets i submisos i organitzem pel nostre compte una consulta per a veure si els ciutadans estarien interessats en referendar la situació de Catalunya cap a la independència.
Ens mereixem més respecte; des del centralisme ens han deixat un escarransit Estatut que al Tribunal Constitucional encara li sembla massa agosarat. Que s’ho facin!
Som molts els pobles que preparem una consulta per a conèixer l’opinió dels veïns, una opinió oberta fins i tot a qui no hi estigui d’acord. Som-hi, i el dia 25 d’abril demostrarem als nostres representants que Salt també s’apunta a la consulta per a la independència

Ramon Torramadé